Gisteren heb ik in Poeldijk een vloerverwarming ontstopt die was aangesloten op niet-diffusiedichte zwarte tyleenleidingen uit 1985. De vloerverwarming werkte niet meer vanwege verstopping, waardoor er geen circulatie meer plaatsvond. Met mijn nieuwe spoelmachine heb ik de complete installatie grondig gereinigd. Daarnaast heb ik de vloerverwarming gescheiden van de radiatoren door een composiet verdeler met platenwisselaar te installeren, wat resulteerde in twee afzonderlijke circuits. Hierdoor is zuurstofdiffusie uitgesloten, en ik heb ook een magneetfilter toegevoegd.

De opbrengst van roestdeeltjes/sludge/magnetiet was indrukwekkend: een longdrinkglas vol, in totaal 380 gram. Hoewel dit geen recordopbrengst was (het record staat op 7 kg), maakte het wel het cruciale verschil tussen een niet-functionerende en een goed werkende vloerverwarming. Vanochtend ontving ik al een e-mail van de bewoners, waarin ze meldden dat de vloer weer heerlijk en gelijkmatig warm was. Dat is waar je het voor doet!

Delen