Tot 20% gas besparen door vloerverwarming inregelen

Vorige week een heel mooi project afgerond in ons mooie Rotterdam. Een zeer groot penthouse (450m2) voorzien van een nieuwe RVS vloerverwarmingsverdeler. De gehele installatie grondig gereinigd. De vloerverwarming en radiatoren waterzijdig ingeregeld. En vervolgens een zoneregeling geïnstalleerd van Honeywell EvoHome.

Met deze drie onderdelen: 

  1. Installatie reinigen 
  2. Waterzijdig inregelen
  3. Zoneregeling

Ga je direct aanzienlijk besparen op de stookkosten.

Door de installatie eens in de 5 jaar te reinigen, houdt je de leidingen schoon waardoor de woning veel efficiënter en optimaal opwarmt. Bovendien verleng je de levensduur van de CV ketel en installatie en verlaag je de kans op storingen.

Waterzijdig inregelen zorgt ervoor dat het vermogen juist wordt verdeelt, zodat er niet onnodig wordt gestookt en de woning gelijkmatiger opwarmt. In de praktijk merken wij dat 9 op 10 woningen niet (juist) zijn ingeregeld, dit is een gemiste kans want hier is namelijk tot 20% gasbesparing mogelijk.

Een zoneregeling is de kers op de taart, hierdoor hoef je niet de gehele woning te verwarmen maar alleen de ruimte(s) waar je op dat moment verblijft. Iedere ruimte heeft een eigen thermostaat, maar is ook te bedienen via een hoofdbedieningspaneel in de woonkamer. Ook kan je via een app de verwarming regelen en voor iedere ruimte een klokprogramma in stellen.

Het is echter wel een behoorlijke investering, houdt daar wel rekening mee. Maar het is wel een hele verstandige investering  gezien de huidige gastarieven. Wanneer je eventueel binnenkort wilt overstappen op een hybride installatie zijn deze werkzaamheden zeker geen weggegooid geld maar juist een vereiste.

Het is natuurlijk zonde om energie en geld te verspillen, zeker in deze tijden.

Delen