WATERZIJDIG INREGELEN

Waterzijdig inregelen zorgt voor een besparing tot wel 20%

WATERZIJDIG INREGELEN

Door het hydraulisch inregelen van uw CV installatie zal deze efficiënter en zuiniger gaan werken, omdat het vermogen van uw CV ketel vrijwel optimaal wordt gebruikt. Bij een slecht of niet goed ingeregelde installatie kunt u geluidsklachten ervaren. Zo kunt u een ruis in de radiatoren en/of leidingen gaan horen. Ook kan uw wooncomfort verminderen. Zo kan het voorkomen dat de radiator die op korte afstand van de CV ketel hangt te warm wordt, terwijl de radiator die qua afstand het verst van de CV ketel hangt niet op temperatuur komt. Dan is naar aller waarschijnlijkheid uw CV installatie in onbalans en heeft u vele jaren te veel aan energiekosten betaald. Oorzaken dat uw CV installatie in onbalans is kunnen zijn, dat uw CV installatie nooit is ingeregeld of dat door een eventuele verbouwing radiatoren zijn vervangen en/of leidingen zijn verlegd.

Vloerverwarming waterzijdig inregelen

Wanneer vloerverwarming waterzijdig inregelen niet of niet juist is uitgevoerd, ervaart u vaak dat het laatste gedeelte van een grote groep vloerverwarming in bijvoorbeeld de woonkamer, niet goed opwarmt of zelfs geheel koud blijft. Terwijl bijvoorbeeld de gang, toilet of keuken wel goed warm wordt of zelfs te heet aanvoelt. Wanneer wij de vloerverwarming waterzijdig inregelen zullen wij de volumestroom op basis van het temperatuurverschil tussen de aanvoer en retourtemperatuur van elke groep afzonderlijk aanpassen. Op deze wijze zal de vloerverwarming gelijkmatig opwarmen.

CV installatie waterzijdig inregelen

Wanneer u merkt dat een radiator die op korte afstand van de CV ketel is gemonteerd te warm wordt, terwijl een radiator die op grotere afstand van de CV ketel is gemonteerd, niet of nauwelijks op temperatuur komt. Is hoogstwaarschijnlijk de CV installatie waterzijdig inregelen niet of niet juist uitgevoerd. Ook kunt u dit vaak merken doordat u geluidsklachten waarneemt zoals een doffe ruis of harde tikken hoort. De oorzaak kan ook zijn dat tijdens een verbouwing, radiatoren zijn vervangen en/of leidingen zijn verlegd, hierdoor kan de CV installatie ontregeld zijn. De gehele CV installatie waterzijdig inregelen is dan het enige alternatief.

Vloerverwarming waterzijdig inregelen

Wanneer wij uw woning waterzijdig inregelen is het wel noodzakelijk om de gehele woning aan te pakken, het is niet mogelijk om alleen een gedeelte of alleen de vloerverwarming in te regelen. om het waterzijdig inregelen correct uit te voeren is het echter wel noodzakelijk dat de bestaande radiatorkranen en vloerverwarming afsluiters worden vervangen door dubbel instelbare inregelkranen. Ook zullen wij de CV ketel optimaal afstellen (finetunen), zodat het maximale rendement kan worden behaald.

Benieuwd wat de kosten zijn?

Aan de hand van een voorbeeld woning, kunt u zien waar u rekening mee kunt houden