Vloerverwarming spoelen heeft een nieuwe techniek ontwikkeld om vloerverwarming te ontstoppen

Zoals bekend hebben wij door jarenlange ervaring met het vloerverwarming spoelen en het ontstoppen van verstopte niet diffusiedichte vloerverwarming systemen, met name ’zwarte tyleen’ leidingen, zelf reinigingsmachines laten ontwikkelen. Ondanks het grote succes vinden wij het belangrijk om te blijven innoveren en te investeren in nieuwe manieren hoe wij het spoelproces kunnen optimaliseren.

In de praktijk stuiten wij regelmatig op het probleem bij ernstig vervuilde installaties, dat de bestaande verdeler door corrosie, geheel verstopt zit en de circulatiepomp door de weerstand defect is gegaan. In dit stadia mag je spreken over een ernstige verstopping. Dan is het noodzakelijk om een neutraal, mild en speciaal reinigingsmiddel voor kunststof toe te voegen om het vuil los te weken.

Maar hoe kan je dan het reinigingsmiddel laten circuleren?

Wij hebben hiervoor een unieke oplossing bedacht en ontwikkeld:

De noodverdeler, dit is een mobiele verdeler met een gescheiden circuit zodat het speciale reinigingsmiddel voor kunststof niet in de gehele CV installatie circuleert, voor de metalen delen hebben wij weer een ander soort reinigingsmiddel. Op deze wijze warmt het vloercircuit toch op waardoor het reinigingsmiddel beter zijn werk doet. De twee ingebouwde magneetfilters zorgen ervoor dat de loskomende staalschilfers worden gefilterd en de krachtige circulatiepomp zorgt ervoor dat de volumestroom toeneemt, zodat het reinigingsmiddel het buitenste laagje van de aanslag kan losweken.

Het ontstoppen van vloerverwarming is vakwerk

Met deze nieuwe techniek wordt het reinigingsproces geoptimaliseerd en durven wij wederom te zeggen:

Als het ons niet lukt, lukt het niemand!

Wij zijn de vloerverwarming specialist van Nederland.

Delen