Vloerverwarming onderhoud 

De grote onderhoudsbeurt voor uw complete CV installatie

Om misverstanden te voorkomen is het belangrijk, dat wij allereerst een onderscheid maken tussen het jaarlijkse onderhoud van uw CV ketel / warmtepomp en de complete CV installatie. Van vloerverwarming onderhoud is sprake wanneer de complete CV installatie gecontroleerd wordt. Dit is een arbeidsintensieve en complexe onderhoudsbeurt. Alle onderdelen en instellingen van de complete installatie worden gecontroleerd, waar nodig vervangen, vaak opnieuw ingesteld en de leidingen worden indien nodig doorgespoeld. Om vast te kunnen stellen wat de actuele staat is van uw complete CV installatie dient er eerst een eenmalig  inspectie bezoek plaats te vinden. Hier zijn helaas kosten aan verbonden. De kosten van een inspectiebezoek kunt u zelf eenvoudig uitrekenen door uw postcode in te vullen. Hierna is onze vloerverwarmingsspecialist in staat om u een maatwerk offerte aan te bieden.

Vloerverwarming onderhoud met volledige controle van de gehele CV installatie

Welke aspecten worden bij vloerverwarming onderhoud gecontroleerd?

U doet er verstandig aan om eens in de 5 – 10 jaar vloerverwarming onderhoud te laten doen door een gecertificeerde vloerverwarmingsspecialist als K.G. onderhoud & installatietechniek. Wanneer u hiervoor kiest gaan wij eerst in kaart brengen wat de status is van uw huidige vloerverwarming. Hiervoor gaan wij tal van metingen verrichten, zodat wij precies weten  hoe uw CV installatie er voor staat. Enkele voorbeelden zijn:

  • Flowmeting: hier wordt vastgesteld hoeveel debiet water per groep circuleert
  • Warmtecamera: hiermee kijken we of er koude plekken in uw vloer zitten
  • Onderzoeken de kwaliteit van het water in de CV installatie
  • Aanwezigheid dubbel instelbare radiator kranen
  • Aanwezigheid van (zichtbare lekkages)
  • Energieverbruik van uw vloerverwarming

Op basis van bovenstaande metingen weet onze vloerverwarmingsexpert welke acties hij moet ondernemen, om uw complete CV installatie weer in topconditie te krijgen. Pas wanneer dit duidelijk is ontvangt u van hem een maatwerk offerte inclusief all-in prijs voor het complete vloerverwarming onderhoud.

Vloerverwarming verstopt? wij reinigen en spoelen de leidingen professioneel door

Prijs vloerverwarming onderhoud verschilt per woning

De eerste vloerverwarming onderhoudsbeurt is vaak de duurste, omdat dan meestal een aantal onderdelen van de vloerverwarming en radiatoren vervangen moeten worden. Tevens moet meestal, om het hoogste rendement uit de CV installatie te halen, de vloerverwarming gespoeld en ingeregeld worden. U zult verbaasd staan te kijken hoe groot de hoeveelheid zwarte slib is, die wij tijdens het doorspoelen uit de CV installatie halen. Dit zwarte slib is meestal de oorzaak dat slangen en radiatoren gedeeltelijk verstopt zijn en niet warm worden. Dergelijke klachten ontstaan vaak bij niet-diffusie dichte buizen of leidingen, die vooral bij oudere vloerverwarmingsinstallaties zijn gebruikt.

Schakel de vloerverwarming specialist van Nederland in

Als het ons niet lukt, lukt het niemand!!!